Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Üzletszabályzat

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

1. Szerződési feltételek alapfogalmai:

1.1. Szolgáltató adatai

A cég neve: Art N Garden Kft.
Cég képviselő neve: Palkó Dénes szakmai vezető
Cég székhelye: 2030 Érd, Balatoni út 63/b
Cég adószáma 24906058-2-13
Cég cégjegyzékszáma: 13 09 169627
A továbbiakban „Szolgáltató”

 

1.2. Szolgáltató elérhetősége

Irodai és levelezési címe: Art N Garden Kft., 2030 Érd, Balatoni út 63/B
Kapcsolattartó: Nagyné Sommer Tünde
Mobil: +36 20 5 2222 90
E-mail: pitypangweb.hu@gmail.com
Az ügyfélszolgálat munkanapokon, munkaidőben 9.00 - 16.00 között hívható.

1.2.1 A szolgáltatáshoz szükséges tárhely biztosítója
Név: ShopRenter.hu Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Levelezési cím: 4028 Debrecen, Kassai út 129.
Ügyfélszolgálat: +36 1/ 234-5012

 

1.3. A Vásárló

Aki a Szolgáltató hivatalos honlapjain (www.pitypangweb.hu) keresztül valamilyen szolgáltatást vagy terméket vásárol, és az ÁSZF-et tudomásul veszi, és magára nézve is kötelezőnek fogadja el.

 

2. Általános Szerződési Feltételek célja
Az Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) a Szolgáltató és a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a Szolgáltató tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül irányadók.

 

2.1. Szerződési Feltételek elfogadása
A Szerződési Feltételek Vásárló által történő elfogadása a vásárlás, illetve szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A Feltételek elfogadásának minősül, ha a Vásárló a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi.

 

2.1.1 A rendelés, vásárlás menete:
A kiválasztott termékre kattintva a Vásárló kiválaszthatja a rendelni kívánt termékeket, majd kosárba teheti a kívánt terméket, majd a „Tovább'' gomb megnyomása után egy összesítő fog megjelenni a megrendelt termékekről és azok áráról, ami még ekkor természetesen szabadon módosítható. A „Megrendelés'' gomb megnyomása után adja meg a szállítás címét, ahova az árut kéri, majd válassza ki a fizetési módot. A rendszer automatikusan generálja a szállítási díjat, amelynek összege rendelése végösszegéhez adódik. Végül ezen az oldalon adhatja meg egyéb megjegyzéseit is. Az oldal alján pipával jelölni kell, hogy elfogadja az üzleti és szállítási feltételeket. A szükséges adatok kitöltése után a „Megrendelés véglegesítése'' gombra kattintva adhatja fel rendelését, amelyről hamarosan egy részletes visszaigazoló e-mailt fog kapni a megadott e-mail címére.

 

2.2. Szerződési Feltételek hatálya
A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az ÁSZF és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. Az ÁSZF mindaddig hatályban marad, amíg a Szolgáltató a szolgáltatást biztosítja.

Jelen ÁSZF 2019. 06. 26. napjától, határozatlan ideig hatályos

 

3. Szolgáltató az alábbi feltételek szerint nyújtja a szolgáltatást

3.1. A szolgáltatás területi hatálya
A Szolgáltató által üzemeltetett internetes szolgáltatás mind belföldről, mind külföldről elérhető, de külföldre történő szállítást a Szolgáltató csak külön, egyedi szállítási megállapodás alapján vállal. A belföldi kiszállítás feltételeit külön pontokban alább részletezzük.

 

4. Szerződés létrejötte és módosítása

4.1. Általános jellemzők
A Szerződés akkor jön létre, ha a 2.1. pont értelmében a Vásárló a Szolgáltató által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi, ez egyben a jelen Szerződési Feltételek elfogadását jelenti. Megrendelés akkor jön létre, amikor a Vásárló a Megrendelést végső formájában jóváhagyja. A Szolgáltató garantálja, hogy a Vásárló bankkártyájának megterhelése csak azután jön létre, miután a Vásárló fizetési szándékát internetes felületen megerősíti.

 

4.2. Szolgáltatás törlése, módosítása
A 45/2014. (ll. 26) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül, kivéve élő növény rendelése esetén. (rendelet 29d. pontja)
Kézhezvételnek bolti átvételnél a pénztárbizonylat kiállításának időpontját, házhoz szállítás esetén a futártól való átvétel napját értjük.
A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre. A sértetlen termék visszaküldésének költsége a Vásárlót terheli. Az utánvéttel küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni!
A Szolgáltató a termékeket csak sértetlen állapotban tudja visszavenni, valamint, ha a termék csomagolását a Vásárló nem bontotta fel. A visszavét feltétele a számla, vagy annak másolatának megléte, csak ennek ellenében áll mód az áru visszavételére. Növény visszavételére nincs lehetőség.
A megrendelés egyedi elbírálás alapján, telefonos egyeztetéssel esetlegesen módosítható, amennyiben még nem került szállításra a termék. A megrendelés módosítását Vásárló ügyfélszolgálatunknál kezdeményezheti.

4.3. Fizetési módok és feltételek

4.3.2. Utánvét
A rendelés ellenértéke a termék átvételekor, a futárnak egy összegben fizetendő. Utánvét esetén az Ön címére küldjük a megrendelt terméket.

 

4.3.4. Személyes bolti átvétel:
Ha szeretné megtakarítani a szállítási díjat, úgy rendelését a megrendelésnél bejelölt boltunkban is átveheti.
A választott fizetési módtól a Vásárló csak a Szolgáltató előzetes hozzájárulásával térhet el. Amennyiben a megrendelt szolgáltatás vételárát a Vásárló nem tudja megfizetni, akkor a megrendelt szolgáltatás automatikusan törlődik a rendszerből.

 

5. Jogok és kötelezettségek

5.1. A Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége és felelőssége
5.1.1. A Szolgáltató a szolgáltatást a Vásárló részére folyamatosan biztosítja a Vásárló fizetési kötelezettségének teljesítése ellenében.

 

5.1.2. A Szolgáltató nem felel olyan károkért, amelyek időjárás, természeti csapás vagy egyéb vis major körülmények, a Szolgáltató érdekkörén kívülálló ok, illetve esemény folytán következnek be, amelyekért a Szolgáltató nem tehető felelőssé.

 

5.1.3 . Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára. A termékek mellett szereplő vételárak nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, de az oldalon lévő esetleges hibákért a Szolgáltató felelősséget nem vállal, valamint az árváltozás jogát fenntartja. Az ellenérték tartalmazza a szolgáltatásnak megfelelő terhelő közterheket, illetve az Általános Forgalmi Adó (ÁFA) -t.

 

5.1.4. A Szolgáltató a Vásárló adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat azonban továbbadni sem reklámfelhasználás sem egyéb célra - a Vásárló kifejezett hozzájárulása hiányában - nem jogosult.

 

5.1.5. Vásárlói bejelentések, panaszok kezelése
A Vásárló a Szolgáltatással kapcsolatban észlelt hibákat a Szolgáltató ügyfélszolgálatán, valamint az pitypangweb.hu@gmail.com e-mail címen jelentheti be. A Szolgáltató a bejelentéseket, panaszokat minden esetben 30 napon belül kivizsgálja, és a vizsgálat eredményéről a bejelentés módjának megfelelően tájékoztatja a Vásárlót. A Szolgáltató a bejelentésekről és panaszokról nyilvántartást vezet. A Szolgáltató a Vásárló által bejelentett, a vizsgálat eredményeként valósnak bizonyult és a Szolgáltató érdekkörében felmerült hiba kijavítása iránt haladéktalanul intézkedik.

 

5.1.6. Határidőhöz kötött szolgáltatások
A Szolgáltató vállalja, hogy a Vásárló megrendelése alapján a Vásárló és a Szolgáltató között létrejött szerződésben szereplő szolgáltatási/szállítási határidő be nem tartásáért vállalja a felelősséget. Elfogadja, hogy a határidőn túli szállítás/szolgáltatás ellenértékét a Vásárló visszakövetelheti.


5.1.7. Szállítási feltételek
A szállítás költsége a Vásárlót terheli, azonban a Szolgáltató vállalja a felelősséget a szállítás pontosságáért és biztonságáért, a szállítás során felmerült károkért. A Szolgáltató a szállítást általában csomagküldő szolgálattal végzi. A csomagküldő szolgálattal maximum 35 kg súlyig tudjuk szállítani a csomagokat. A körméret nem haladhatja meg a 3 métert, a csomag maximális hossza 2 méter lehet. Amennyiben a Vásárló a fenti értékeket meghaladó termék kiszállítását rendeli meg, úgy a Szállító egyedi szállítási költséget kalkulál, amit telefonon/e-mailben jelez a Vásárlónak, aki eldöntheti, hogy ezt vállalja, vagy eláll a megrendeléstől. 
Amennyiben a Vásárló több terméket rendel meg és annak ellenértékét a bankkártyás fizetés alkalmával teljes összegben kifizeti, azonban a Szolgáltató mégsem tudja leszállítani az összes terméket, mert egy vagy több termék nincs raktáron, úgy a Vásárló dönt, hogy a megrendelt és kifizetett, de hiányzó terméket illetően.

a. kéri, de választania kell az alábbi lehetőségek közül:

a/1. a szállítás akkor történik, amikor a Szolgáltató a hiányzó terméket is el tudja küldeni,

a/2. a raktáron lévő terméket a Szolgáltató kiszállítja, majd ezt követően a másik terméket egy külön csomagban postázza, aminek szállítási költségeit is a Vásárlónak kell állnia.

a/3. egy másik terméket választ helyette, mely árban egyezik a Vásárló által rendelt termékkel

b. nem kéri, ebben az esetben a hiányos termék árát, vagy vásárlástól való elállás esetén a teljes összeget a Szolgáltató köteles 8 napon belül visszautalni

 

5.1.8. A Pitypang webáruház szállítási határideje:
A beérkezett rendelések teljesítését 3-10 munkanapon (a hétvégék, szünnapok, ünnepek nem számítódnak bele a napok számába, kizárólag a munkanapok) belül vállalja a Szolgáltató Magyarország területén. Bankkártyás fizetés esetén a banki tranzakció sikeres visszajelzését követően vállalja a Szolgáltató a termékek kiszállítását.

Szállítás ideje: hétköznap munkaidőben (8-17 óráig), a kiszállító által megadott időpontok között. A szállítási idő pontos egyeztetésére a futárszolgálat munkatársaival van lehetősége a Vásárlónak. Ha Vásárló szeretné megtakarítani a szállítási díjat, úgy a megrendelésnél bejelölt boltban is átveheti.

5.1.9. A Pitypang webáruház szállítási költségei:

A szállítási költségek a megrendelt termékek értékétől függően:

10.000 Ft-nál alacsonyabb rendelés esetén, 6000 Ft értékhatárig : 1.150 Ft (csomagolási díj: 250 Ft.; szállítási díj: 900 Ft)

10.000 Ft-nál alacsonyabb rendelés esetén 6001 és 10.000 Ft között: 1.290 Ft (csomagolási díj: 290 Ft.; szállítási díj: 1000 Ft)

10.000 Ft - 30.000 Ft közötti rendelés esetén: 1.650 Ft (csomagolási díj: 450 Ft.; szállítási díj: 1200 Ft)

30.000 Ft felett: 2500 Ft (csomagolási díj: 650 Ft.; szállítási díj: 1850 Ft)

Amennyiben a Vásárló egyedi szállítási megoldást kér, úgy a megrendelés előtt a kiszállítás részleteit a Szolgáltató ügyfélszolgálatával kell pontosítani.

 

5.2. A Vásárló jogai és kötelezettségei

5.2.1. A Vásárlónak a fizetés megkezdése előtt pontos adatok megadásával ki kell töltenie a megrendelés véglegesítéséhez szükséges adatokat, az esetleges problémák elkerülése végett, illetve az oldalon regisztráció is lehetséges, ez a későbbi vásárlások alkalmával meggyorsítja a megrendelési folyamatot.

 

A vásárlói megrendelés menete:
A termékek kosárba helyezése után kattintson a „Megrendelés” gombra.
E-mail cím/Név/Telefonszám megadása
Szállítási és számlázási adatok megadása
Fizetési mód kiválasztása
Megrendelés véglegesítése
 

Regisztráció esetén:
A rendszer a sikeres regisztráció után e-mailt küld, benne egy linkkel, amivel a regisztráció megerősítését kéri. A linkre történt kattintás után lesz végleges a regisztráció. A korábban megadott adatokra a rendszer emlékezni fog, így a Vásárló a lehető legkényelmesebb módon tud rendelni.

 

5.2.2. Az vásárlói adatok megadása során megadott téves adatokért, és az azokból adódó károkért a Szolgáltató semmilyen formában nem vállal felelősséget, így a hibás adatokból eredő esetleges téves teljesítésért sem. A Vásárló kötelessége a megrendelésnél a megjegyzés rovatba a szállítással kapcsolatos fontos információkat közölni (pl.: Nem működik a csengő, Kérem telefonáljon, Hosszan csengessen stb.) a kiszállítás hatékonysága érdekében.
FONTOS! A megrendelésnél a Vásárló minden esetben tüntesse fel telefonszámát, hogy problémás esetben a futárszolgálat a megrendelővel egyeztetni tudjon.

 

5.2.3. A Vásárló kötelessége a szolgáltatás fizetési mód szerinti megfizetése. A választott fizetési módtól a Vásárló csak a Szolgáltató előzetes hozzájárulásával térhet el. Amennyiben a megrendelt szolgáltatás vételárát a Vásárló nem tudja megfizetni, akkor a megrendelt szolgáltatás automatikusan törlődik a rendszerből.