Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Termék címkék:
pozsgás

Sempervivum arachnoideum 'Tomentosum' / Kövirózsa

990 Ft (780 Ft + ÁFA)
A kövirózsa egy örökzöld pozsgás növény, mely a varjúhájfélék családjába tartozik, aminek a levelei alkalmasak gyógyászati célokra. Kis-Ázsiából származó tőlevél rózsát alkotó félcserje. Levélcsúcsai kihegyezettek, szőrösek vagy molyhosak, és levélszínük változatos. Sokágú állernyőben júniustól hozza fajonként változó színű virágait. 

napfényes helyet meghálálja, annál jobban fejlődik minél több fény éri. Nem tűri a pangó vizet, könnyen kirothad, ha nincs biztosítva a megfelelő vízelvezetés. A növénynek nincs sok  betegsége, csak a szárazság és a fényhiányos megnyúlás lehet, általában gyomok árnyékolása esetén.

Egész évben szaporítható a kövirózsa, sőt magától is szaporodik. Az anyanövények indákat fejlesztenek, melyeken sarjkezdemények jönnek létre. Mivel a növény sekélyen hozza gyökereit, alkalmas sziklakerti növénynek, vagy ültethetjük edénybe és még a falakon is megél. A kövirózsát ültethetjük úgy is, hogy egymás mellett hagyjuk a növényt, de szét is szedhetjük a töveket. Más pozsgások társaságában is szépen díszlik. Nincs az ültetésnek határideje a tőosztás a növekedési időben bármikor elvégezhető és egész évben szaporítható.

Elérhetőség: Nem elérhető

Leírás és Paraméterek

9x9-es cserépben
A kép illusztráció.