Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
csányi

Malus domestica 'Jonathan Csány 1' / Konténeres 'Jonathan Csány 1' almafa

7.990 Ft (6.291 Ft + ÁFA)
Menny.:db

A Jonathan 'Csányi 1' (vagy 'Csány 1') klónjának alapját képező mutáns ágrészt az egykori csányi állami gazdaság munkatársai találták. A legkorábban értékesíthető Jonathan-klón, amely tetszetős gyümölcsei miatt is nagyobb figyelmet érdemel a fajtakörön belül.

Gyümölcse közepes méretű (130-140 g), intenzíven és korán színeződő, Jonathan típusú alma. A színeződés csíkosan indul, de szeptember elejére már csaknem egész felületet sötétpiros fedőszín borítja. A Jonathán M. 41 előtt már 1 héttel, augusztus végén - szeptember elején szüretelhető. Piros - bíborpiros fedőszíne mosott; héjparásodás főként a kocsánymélyedésben fordul elő. Húsa tömött, kemény; íze a Jonathanéhoz hasonló. A legsúlyosabb gyümölcsű Jonathan változat. Akár 4-5 hónapon keresztül is jól tárolható.

Termőképessége jó. Alternanciára (termésingadozásra) a Jonathan M. 41-hez képest kissé jobban hajlamos. Betegségekkel szembeni érzékenysége megegyezik az alapfajtáéval.

Kölcsönösen jól termékenyül a Golden Delicious és Starking mutánsokkal, az Idared, a Gloster és a Red Rome Van Well fajtákkal. Jó pollenforrásként szolgálhat a Jonagold, a Charden, a Mutsu és a Staymared fajták számára.

Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 5.000 Ft

Leírás és Paraméterek

10-12 L-es műanyag konténerben.
Vegetációs időszaknak megfelelő fenológiai állapotban.
A növény mérete miatt csak telephelyi átvétel lehetséges!
A képek illusztrációk!