Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Tippek és aktualitások

Folyamatosan frissülő hírek, aktualitások, tanácsok és ötletek hobbi vagy akár profi kertészeknek is.
Automata öntöző rendszer

Automata öntöző rendszer

Segítünk megtalálni a legjobb megoldást kerted, növényeid öntözésére.

Öntözéstechnikai szakemberként tudom, hogy a kert öntözése nem egyszerű feladat. Időigényes és vízpazarló; ha nem megfelelően végezzük, akár a növényeinket is károsíthatja. Ezért javaslom mindenkinek egy profin megtervezett és kivitelezett automata öntöző rendszer használatát. Egy ilyen öntözőrendszer megkönnyíti a kert gondozását és biztosítja a növények optimális vízellátását a legkritikusabb nyári időszakban is.

Az egészséghez a kerteden át vezet az út

Az egészséghez a kerteden át vezet az út

Mindannyian hallottuk már, hogy aki kertészkedik vagy sok időt tölt kint a természetben, az sokkal tovább él, mint aki folyton rohan, stresszel és a négy fal között éli az életét. Egyáltalán nem véletlen, hogy a stressz és a szorongás ellen egyre több orvos írja fel betegének a természetjárást, könnyed testmozgást, meditációt vagy a kertészkedést. Kutatások bizonyítják, hogy a kertészkedés valóban egészségesebbé tesz. Ezzel az örömteli hobbival nem csak szépítjük környezetünket, de friss zöldségeket és gyümölcsöket is termelhetünk. Jelen cikkünkkel a friss kerttulajdonosok és kezdő hobbikertészek számára nyújtunk ötleteket és biztatást, hogy csak így tovább... :)

Tavaszi metszés és permetezés okosan/ökosan

Tavaszi metszés és permetezés okosan/ökosan

A klímaváltozás következtében szegény gyümölcsfáink azt sem tudják, hol áll a fejük. A kertészek is gondban vannak a kiszámíthatatlan időjárás miatt, hiszen az utóbbi években nagyon hirtelen beköszöntő tavaszi meleg nem hagy elég időt a gyümölcsfák tavaszi metszésére. Kevés a kertész és sok a metszeni való gyümölcsfa, amit rügyfakadás előtt, rekordidő alatt meg kell metszeni, hogy utána még a lemosó permetezést is megfelelő időben és szakmai minőségben kapják a fák. Mi lehet a megoldás?

Szaktanácsadás kertészetünkben

Szaktanácsadás kertészetünkben

Ha kertészeti tanácsra van szükséged, keress minket bizalommal. Hívhatsz minket telefonon, kérdezhetsz e-mailben, de legjobban akkor jársz ha betérsz Érdliget-i kertészetünkbe. Szakértő kollégáink szívesen segítenek a kerttervezésben, növényválasztásban és növénygondozásban. Vásárlóinkat szívesen tájékoztatjuk, hogy az általuk megvásárolni kívánt növényeknek mik az igényeik, milyen tartási körülmények között lesznek igazán szépek és tartósak. Segítünk, hogy megtaláld a megfelelő növényt a megfelelő helyre, hiszen mi is azt szeretnénk, ha növényeink jó helyre kerülnének és hosszú, boldog életet élhetnének a kertedben.
Veteményest minden kertbe!

Veteményest minden kertbe!

Kertészként általában a január a pihenés, töltődés, tanulás és tervezgetés időszaka számomra. Számba veszem az előző évet, mit ültettem, mi működött, min érdemes változtatnom az új évben. Körbejárom a hófödte kertet és visszanézem az év közben készített fotóalbumot. Habár a rövid nappalhosszok és a borongós idő nem kedvez a hangulatomnak, de bizakodással tölt el, hogy közeleg a tavasz. Nem férek a bőrömbe, kertészkedni akarok! Úgyhogy előveszem a megmaradt vetőmagokat és listát írok, mi hiányzik a készletből, aztán otthonom kényelmes melegében irány a webáruház...
Az ünnepi azték kutyatej, vagyis a mikulásvirág története

Az ünnepi azték kutyatej, vagyis a mikulásvirág története

A téli hónapok kedvenc szobanövényeként és a karácsonyi ünnepi virágként ismert mikulásvirág hosszú utat tett meg a történelem kanyargós útján, hogy ma a világ minden pontján jelen legyen az év végi ünnepekkor. De honnét is származik eredetileg és miért lett a karácsonyi díszünk?

Élő fenyő a lakásban

Élő fenyő a lakásban

Jó választás lehet hosszú távon élő fenyőfát választani karácsonyra. De van néhány dolog, amire érdemes ügyelnünk, hogy sikerélmény legyen számunkra és a növény számára is a karácsony. Mit csináljunk a konténeres vagy földlabdás fenyőnkkel, miután hazavittük a kertészetből?
A természetközeli biodiverz kert kialakítása

A természetközeli biodiverz kert kialakítása

Alábbi cikkünkben a rovar- és madárbarát kert kialakításában nyújtunk segítséget. Bemutatjuk melyek azok a növények - táplálékként, búvóhelyként, költőhelyként szolgáló fajok - amelyekkel elősegíthetjük, hogy kertünket madarak népesítsék be. Madárbarát kert kialakítása során nem csak a saját igényeinket vesszük figyelembe, hanem a kertben megtelepedő állatokéit is.
Odú kisokos

Odú kisokos

Madárbarát kert kialakítása során biztosítsunk táplálékot, búvóhelyet és költőhelyet tollas barátaink számára. Ebben a cikkünkben mindent megtudhatsz, amit az odúkról tudni érdemes. Segítséget nyújtunk, hogy sikeresen válassz mesterséges odút a kertedbe.

Halloween tökök vására kertészetünkben!

Halloween tökök vására kertészetünkben!

Készíts te is töklámpást! Gyere be hozzánk és válogass!